www.vggallery.com

Welkomelkom bij de Vincent van Gogh Galerij. Na bijna 20 jaar hard werken is deze website nog steeds de uitvoerigste en overzichtelijkste bron over Van Gogh op het World Wide Web. Rechts staat een tabel met de inhoud van de volledige website. Ik ben er trots op u hier het volledige werk en alle brieven van Vincent van Gogh voor de volle honderd procent te kunnen laten zien - een complete catalogue raisonné van Van Gogh's oeuvre. De website is het resultaat van duizenden uren werk. En dit is nog maar een begin . . . .

Op gezette tijden zal ik nog meer kritieken, analyses en historische beschouwingen toevoegen. Daarnaast heb ik ook een uitgebreid netwerk van verwijzingen en hyperlinks in deze website verwerkt. Hierdoor kan de bezoeker zich op eenvoudige wijze verder verdiepen in de rijke schakeringen van Vincent van Gogh's leven en werk. Hoe langer ik aan de Van Gogh Galerij werk, des te meer besef ik dat er nog veel is te doen. Hoe dan ook, ik hoop dat u geniet en op deze verkenningstocht een beter inzicht krijgt in een van de briljantste kunstenaars die de wereld ooit gekend heeft.

Inhoud van de website

Onderwerp # Online % of Totaal
Schilderijen 864 100%
Tekeningen 1,037 100%
Aquarellen 150 100%
Grafisch werk 10 100%
Schetsen uit brieven 133 100%
Totaal aantal werken 2,194 100%
Brieven 874 100%
Totaal aantal afbeeldingen 4,023 ---
Aantal pagina's 4,241 ---

Homepage is ook beschikbaar in het:

Engels, Duits, Italiaans, Spaans . . . . . .

. . . . en in 14 andere talen.

(Vertaald door Jan Geerling)

Deze pagina is in het Nederlands vertaald.


De galerij Zoeken de Vincent van Gogh Galerij

Het complete werk:

Dieper graven . . . .

 Wilt u deze website steunen?


   

Categorieën

Schilderijen (in chronologische volgorde):   Schilderijen (naar onderwerp):

Bronnen

Biografie | Chronologie | Fotogalerij | Veelgestelde vragen
On line forum | Bijdragen van bezoekers | Vervalsingendebat
Verwijzingen (Boeken , Films en Multimedia ) | Archief | Links

Van Gogh tentoonstellingen: 2000-2011 | Culturele evenementen rond Van Gogh

Veilingen | In het nieuws | Bedankt! | Over de auteur


Contactadres::

David Brooks
Toronto, Canada

brooks@vggallery.com

(Opm: Geen e-mail bijlagen alstublieft)

© 1996-2019 David Brooks. Alle rechten voorbehouden.

(Vertaald door Jan Geerling)


Dat hoofd is sedert zoo langen tijd bezig met dingen, die door de tegenwoordige maatschappij onoplosbaar gemaakt zijn & waartegen hij met zijn goede hart & enorme energie toch tegenin ging. Zijn werken is niet verloren, maar de vruchten ervan zal hij misschien nooit mogen zien, daar wanneer men zal begrijpen wat hij in zijne schilderijen vertelde het te laat zal zijn. Hij is een van de meest geavanceerden van de schilders & moeielijk te begrijpen ook voor mij, die hem toch van zoo nabij ken. Zijne idéen strekken zich zoover uit over de kwesties van wat humaan is en hoe men de wereld moet aanzien, dat men zichzelf eerst los moet maken van al wat maar naar conventie gelijkt om zich een begrip te kunnen maken wat hij bedoelde maar later zal hij begrepen worden. Wanneer? dat zal de vraag zijn.

Theo van Gogh aan Jo
Paris
9-10 februari 1889


Wat is er toch veel moois in de kunst; als men maar onthouden kan hetgeen men heeft gezien, dan is men nooit ledig of waarachtig eenzaam, nooit alleen.

Vincent van Gogh aan Theo
Laeken
15 november 1878


Art.com