www.vgallery.com

WelcomeΑυτό το website είναι αναγνωρισμένο από το Μουσείο Βαν Γκογκ στο 'Αμστερνταμ.

αλωσορίσατε στην Πινακοθήκη Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Εδώ και περίπου οκτώ χρόνια έχω εργαστεί σκληρά ώστε αυτό το website να αποτελεί εξασφαλισμένα την πληρέστερη και κατανοητότερη πηγή για τον Βαν Γκογκ στο διαδίκτυο. Στον πίνακα δεξιά εκτίθενται αναλυτικά τα συνολικά περιεχόμενα του site. Νοιώθω περήφανος που έχω το προνόμιο να εκθέτω τα έργα και γραπτά του Βίνσεντ Βαν Γκογκ σε ποσοστό 100% --με λίγα λόγια έναν πλήρη, "online" εργογραφικό κατάλογο. Οι σελίδες αυτές αποτελούν την κατάληξη εκατοντάδων ωρών έρευνας και εργασίας. Αυτό όμως δεν είναι παρά μόνο η αρχή. . . .

Τους μήνες που ακολουθούν, σκοπεύω να προσθέσω περισσότερες κριτικές και αναλύσεις, ιστορικά σχόλια, καθώς και πολυάριθμες παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες. Κάτι το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη έναν εύκολο τρόπο περιήγησης στο μεγάλο μωσαϊκό της ζωής και του έργου του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Όσο προχωρά η εργασία μου αυτή, τόσο αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Ειλικρινά ελπίζω η επίσκεψή σας στην Πινακοθήκη Βίνσεντ Βαν Γκογκ να αποτελέσει ένα ευχάριστο ταξίδι ανακάλυψης και πληροφόρησης, με αντικείμενο έναν από τους ευρηματικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Κατάλογος Περιεχομένων

Είδος Αριθμός % επί Συνόλου
Ζωγραφικά έργα 864 100%
Σχέδια 1,037 100%
Υδατογραφίες 150 100%
Γραφικά Έργα 10 100%
Σκίτσα σε επιστολές 133 100%
Συνολικά έργα 2,200 100%
Επιστολές 874 100%
Συνολικές εικόνες 4,023 ---
Συνολικές σελίδες 3,837 ---

Η αρχική σελίδα είναι επίσης διαθέσιμη στα:

Αγγλικά, ολλανδικά, ιταλικά, γερμανικά . . . . . .

. . . . και 14 ακόμη γλώσσες.

Η σελίδα αυτή είναι διαθέσιμη στα ελληνικά.


Η Πινακοθήκη Πινακοθήκη Βίνσεντ βαν Γκογκ

Το συνολικό έργο:

Περαιτέρω εξερευνήσεις . . . .


Κατηγορίες

Ζωγραφικά έργα (χρονολογικά): Ζωγραφικά έργα (θεματογραφικά):

Πηγές

Βιογραφία  |  Χρονολογικός πίνακας  |  Φωτογραφίες  |  Συχνά ερωτήματα
Εστίες συζήτησης  |   Προτάσεις επισκεπτών  |   Η διαμάχη περί πλαστογραφιών
Παραπομπές (Βιβλία, Ταινίες και CD-ROMs)  |  Αρχεία  |  Links

Εκθέσεις Βαν Γκογκ: 2000-2003  |  Πολιτιστικά γεγονότα σχετικά με τον Βαν Γκογκ

Επικαιρότητα  |  Ευχαριστίες  |   Σχετικά με τον δημιουργό της σελίδας


Πληροφορίες επικοινωνίας:

David Brooks
Toronto, Canada
brooks@vggallery.com

(Σημείωση: Χωρίς συνημμένα αρχεία παρακαλώ.)

© Copyright 1996-2008 David Brooks.

(Μετάφραση: Μαρίνα Βαρουτά)


Αυτό το κεφάλι του παραμένει εδώ και τόσο καιρό απασχολημένο με τα αδιάλυτα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, και εξακολουθεί να μάχεται, με όπλα την καλοσύνη της καρδιάς του και απεριόριστη ενέργεια. Οι προσπάθειές του δεν υπήρξαν μάταιες, όμως πιθανότατα δεν θα ζήσει για να τις δει να καρπώνουν, γιατί όταν κατανοήσουν οι άνθρωποι τι λέει στις ζωγραφιές του, θα είναι πολύ αργά. Είναι ένας από τους πιο προχωρημένους ζωγράφους, και είναι δύσκολο να τον καταλάβει κανείς, ακόμη και για εμένα που τον γνωρίζω τόσο βαθιά. Οι ιδέες του, εξετάζοντας τί σημαίνει άνθρωπος, και πώς πρέπει κανείς να κοιτάζει τον κόσμο, καλύπτουν τόσο μεγάλο έδαφος, ώστε πρέπει κανείς να απελευθερώσει πρώτα τον εαυτό του από οτιδήποτε το μακρινά συνδεδεμένο με συμβατικότητα, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει τί προσπαθεί να πει, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τον καταλάβουν στην πορεία. Δύσκολο είναι να πει κανείς το πότε.

Τεό Βαν Γκογκ προς Τζο
Παρίσι
9-10 Φεβρουαρίου 1889


Πόσο πλούσια είναι η τέχνη. Αν μπορεί κανείς να θυμάται τί έχει δει, δεν του λείπει ποτέ τροφή για σκέψη, και δεν μένει ποτέ μόνος.

Βινσεντ Βαν Γκογκ στον αδερφό του Τεό
Laeken
15 Νοεμβρίου 1878


Visit Art.com for Van Gogh paintings