www.vggallery.com

Welcomeine aţi venit la Galeriile Vincent van Gogh. De aproape 17 ani mă străduiesc să fac tot posibilul ca acest site să rămână cea mai detaliată şi mai cuprinzătoare sursă de pe Internet despre Van Gogh. În partea dreaptă găsiţi un tabel care prezintă detaliat conţinutul întregului site. Sunt mândru să vă spun că am şansa şi privilegiul de a vă prezenta în întregime lucrările şi scrisorile lui Vincent Van Gogh -- cu alte cuvinte, întreaga operă a lui Vincent van Gogh: online, completă şi uşor de urmărit. Pe măsură ce veţi explora paginile site-ului, veţi ajunge să vedeţi cu ce au culminat miile de ore petrecute de Vincent van Gogh lucrând. Dar acesta e doar începutul . . . .

Ca o regulă de bază, voi adăuga critici şi analize, comentarii istorice precum şi trimiteri la alte site-uri de referinţă. Acest lucru vă va permite să înţelegeţi mai uşor viaţa şi opera lui Vincent van Gogh. Totuşi, pe măsură ce lucrez la această „Galerie”, conştientizez că sunt încă multe de făcut... Oricum, sincer vă spun că sper să savuraţi această vizită, experienţă care va duce la cunoaşterea mai profundă a celui ce a fost unul dintre cei mai strălucitori artişti ai lumii.

Inventarul site-ului

item # Online % din total
picturi 864 100%
desene 1,037 100%
acuarele 150 100%
grafică 10 100%
schiţe 133 100%
total lucrări 2,194 100%
scrisorile 874 100%
total grafice 4,023 ---
totalul paginilor 4,241 ---

Mai puteţi lectura site-ul în . . .

olandeză, germană, italiană, spaniolă . . . . . .

. . . . şi în alte 14 limbi.

Această pagină a fost tradusă de SuziQ din Iaşi, România.

Această pagină este valabilă şi în limba română.


Galeria Search the Van Gogh Gallery

Opera completă:

Ce mai puteţi vedea . . . .

 contribuiţi la păstrarea şi îmbogăţirea acestui site 


Categorii

Picturi (ordonate alfabetic): Picturi (ordonate tematic):

Resurse

Biografie  |  Cronologie  |  Galerie foto  |  Întrebări frecvente
Forum  |   Impresiile vizitatorilor  |   Controversa falsurilor
Referinţe (cărţi, filme şi multimedia)  |  Arhive  |  Link-uri

Expoziţii Van Gogh: 2000-2007  |  Licitaţii
Evenimente culturale cu savoare „van gogh-iană”   |  Pelerinaj „Van Gogh”

Noutăţi  |  Mulţumiri   |  Despre autor


Contact:

David Brooks
Toronto, Canada

brooks@vggallery.com

(Notă: Nu folosiţi ataşamente la e-mail, vă rog.)

© 1996-2019 David Brooks. All rights reserved.


Atât de mult timp a fost preocupat de problemele fără ieşire ale societăţii în care trăia... şi încă se mai luptă cu ele, cu inima lui blândă, generoasă şi cu energia lui fără limite. Eforturile lui nu au fost în zadar, dar probabil că nu va trăi să le vadă fructificate, pentru că în momentul în care omenirea va înţelege ce spunea el prin picturile sale va fi prea târziu. Un pictor care i-a întrecut pe toţi ceilalţi de până la el şi este dificil să-l înţelegi, chiar şi pentru mine, care îl cunosc într-o manieră atât de intimă, spirituală. Ideile lui acoperă atât de multe sfere, analizează ce este uman şi cum ar trebui omul să privească lumea, încât omul trebuie mai întâi să se elibereze pe sine de tot ceea ce înseamnă convenţional ca să poată apoi înţelege ce a încercat el (Vincent) să spună, dar sunt sigur că va fi înţeles mai târziu. Numai că nu ştiu când va fi acest „târziu” . . . .

Theo van Gogh către Jo
Paris
9-10 februarie 1889


Atât de bogată este arta; dacă cineva ar putea să-şi amintească tot ceea ce a văzut, atunci acela nu va mai fi niciodată cu gândurile flămânde, niciodată însingurat, niciodată cu adevărat singur.

Vincent van Gogh către Theo
Laeken
15 noiembrie 1878


Găseşti sute de copii ale operelor lui Van Gogh la: Art.com